workshops

NANO geeft workshops op haar circulaire locatie in het Hof van Cartesius aan de Vlampijpstraat 94, 3534 AR te Utrecht. Klik op de afzonderlijke workshops voor een beschrijving, beschikbare data en om in te schrijven.

Bakken

In deze workshop leer je hoe je duurzaam en lekker brood maakt. Je leert hoe je reststromen van het bier brouwen, namelijk bierbostel en gespendeerd biergist, in brooddeeg verwerkt. Je leert technieken om goede boules en batards te vormen die je laat rijzen in rijsmandjes en -doeken. Vervolgens bak je ze af in onze driedeks stenenvloer oven, een oven met vloeren van chamotte. Tussendoor is er lunch. De zelfgemaakte broden neem je mee aan het einde van de workshop.

See More

Brouwen

Ben jij nieuwsgierig naar hoe je thuis een lekker biertje kunt brouwen, maar wil je niet gelijk honderden euro’s uitgeven aan spullen waarmee je later misschien niets meer doet? Dan is deze workshop zeker iets voor jou. In 5 uurtjes brouw je op ambachtelijke wijze een biertje. Je werkt met gemoute granen en hopbellen of -korrels, dus niet met extracten. Aan het eind voeg je de gist toe. Je krijgt een goed verzorgde lunch en een mini-bierproeverij. Na ongeveer twee weken is je bier uitgegist en gebotteld en kan je het komen ophalen of laten opsturen tegen een vergoeding. Je bier wordt maximaal 1 maand bewaard.

See More

Bakken & brouwen

In deze workshop ervaar je hoe het brouwen en het bakken naadloos in elkaar overgaan. In slechts een dag maak je op ambachtelijke wijze, met mout en hop, een biertje en met de gebruikte granen bierbostelbroden volgens beproefde recepten van De Brakkerij. Tussendoor is er lunch en een minibierproeverij. Na ongeveer twee weken is jouw bier uitgegist en gebotteld en kan je het komen ophalen of laten opsturen tegen een vergoeding. Je bier wordt maximaal 1 maand bewaard. Het brood neem je aan het einde van de workshopdag al mee.

See More

(Bier-) proeverijen

Maak kennis met onze nieuwste bieren, frisdranken of maak een reis langs oude klassiekers. We vertellen over het brouwproces, het ontstaan van stijlen en onze recepten.

Onze bijpassende plankjes en optionele cateringmenu’s worden bereid vanuit een duurzaam oogpunt en de trots van onze Chinese en Nederlandse roots. Verwacht comfort food dat een tikje Oosters is, maar je een gevoel van thuis geeft!

See More

Workshops op maat (voor bedrijven)

Ook met uw bedrijf kunt u een workshop bij ons volgen. Op interactieve wijze maakt uw team of afdeling kennis met hoe reststromen van het bier brouwen grondstof wordt voor brood. De brouwer-bakker neemt u mee naar de wereld van het circulair produceren van bier en brood en u krijgt alles stap voor stap uitgelegd in beeld, taal, geur en smaak.

In overleg kunnen we kijken naar uw voorkeuren, zoals begin-/eindtijd en data. Ook hebben wij cateringmogelijkheden op lokatie. Desgewenst maken wij een offerte op maat voor u. Neem contact met ons op via ons contactformulier voor meer informatie of een offerte en wij nemen spoedig contact met u op.

See More

Cadeaubon

Wil jij graag iemand een workshop bij De Brakkerij cadeau doen? Hier kan je eenvoudig je eigen cadeaubon samenstellen. Je kiest zelf een bedrag dat je wilt geven, met een minimum van €30,-. Je krijgt de cadeaubon per e-mail toegestuurd. Deze is voorzien van een unieke code en het bedrag waarvoor je hebt gekozen. De bon kan je uitprinten en geven, opsturen of doormailen naar de gelukkige ontvanger. Resterend tegoed kan bij de volgende aankoop gebruikt worden en vanwege de Coronacrisis zijn de cadeaubonnen onbeperkt geldig. Dus geen zorgen als je meer wilt geven!

See More